Rabu, 15 April 2015

cerita ULWAN UMAIR

      Ulwan dah  dua tahun lebih nak masuk tiga tahun...
Aktif mula banyak cakap ,ada ummi faham ade juga ummi tak faham bahasanya..hihi..hebat ank ummi macam-macam bahasa dia tahu..Ulwan selalu main dengan Umair tapi selalu bergaduh rebut barang dengan abg urwah...umair pon lasak..lasak tanda cerdik lah tu..ade je kejenya...  :)umair pandai memanjat meja katil masih bf dengan ummi lepas balik kerja sampai tidur malam mesti nk bf dgn ummi dulu..ummi syg anak-anak ummi URWAH ULWAN UMAIR..Umair setahun 3 bulan ni pandai cakap air dan susu.


Selasa, 14 April 2015

14/4/2015 with urwah

URWAH
14/4/2015
 HARI INI TEMUJANJI URWAH DI HTAR..
Ummi dan walid minta izin dengan pentadbir sekolah untuk keluar untuk menghantar urwah ke HTAR temujanji dengan doktor .Urwah selalu cakap sakit.Ummi Walid risau sangat sebab ade benda putih dalam luka gigi urwah,ummi sangka nanah..rupanya bukan ade baki makanan termasuk dalam luka tu.Doktor pakar cek urwah guna alat ...urwah menjerit..kesian anak ummi...biru bila menangis.Doktor cakap luka gigi 'Urwah ade dua tempat belum baik lagi..doktor suggest bagi ubat kumur dekat urwah..

      Ummi dan walid disuruh jumpa pakar kanak-kanak2 di tingkat 1 pula..menunggu giliran yang lama sungguh...akhirnya dapat jumpa doktor.Doktor bangsa cina kata tiada apa-apa komplikasi pada jantung urwah kerana pembedahan gigi itu.Doktor bagi slip  ubat untuk ambil ubat antibiotik.

       Ditempat mengambil ubat.Suasana farmasi sekali lagi mengambil giliran...menunggu giliran...ambil ubat...then ummi, urwah  dan walid dah boleh balik...tepat 4.30..Dalam perjalanan IJN call ada satu slot hari isnin ni operate..ibu setuju ke untuk pembedahan 'Urwah?..Ummi setuju ummi nak urwah sihat macam anak-anak lain.Ummi dan Walid senyap sahaja dalam perjalanan.Ummi tahu walid macam ummi sedih risau pada urwah yang disayangi.

        Ambil adik-adik 'Urwah Ulwan dan Umair yang disayangi di rumah pengasuh...pukul 5 lebih...Alhamdulillah dapat pengasuh yang memahami.

       Esok ummi nak dicerap oleh ketua bidang ..malam ni ummi kena prepare...walaupon kepenatan...Allah sahaja yang Maha Mengetahui.




Khamis, 9 April 2015

Urwah Ulwan Umair

Rupanya dah lama tak update blog...blog suka suka je..kali ni khas buat anak-anak ummi...Urwah Ulwan Umair..banyak perkara da termiss untuk ummi simpan memori ni...mana la tau nnt ummi dah tua tak berapa ingat dah kan..ma'nusia selalu lupa...

8/4/2015 urwah masuk wad HTAR...ulwan umair jaddah jaga.ummi jaga urwah di hospital.
9/4 /2015 urwah operation.ummi walid ada bersama urwah sebelum dan selepas urwah operate...nanti urwah dah besar mesti jaga ummi walid ye.
10/4/2015 baru balik rumah dah 3 hari kita anak beranak berjuang di hospital HTAR urwah operate gigi.

Muhammad urwah dah 4 tahun
Muhammad Ulwan nak masuk 3 tahun
Muhammad Umair setahun dua bulan.

Alhamdulillah operation urwah berjaya urwah selamat syukur alhamdulillah..perasaan nak hantar urwah ke dalam dewan bedah tu HANYA ALLAH YANG TAHU...


Jumaat, 24 Oktober 2014

PROGRAM CUTI SEKOLAH 2014 KHATAM AL-QURAN 30 JUZUK

PROGRAM ILMU BERMANFAAT DAN DENGAN KEBERKATAN AL-QURAN KAMI MENGANJURKAN PROGRAM KHATAM AL-QURAN 30 JUZUK TERHAD 15 ORANG SAHAJA SELAMA 30 HARI ......SARAPAN DAN MAKAN TENGAHARI DISEDIAKAN,,,


BERTEMPAT :TAMAN KENANGA KANCHONG DARAT BANTING SELANGOR

HUBUNGI: USTAZ TAUFIK BIN PANGILUN AL-HAFIZ(PENGAJAR BERTAULIAH DARI JAIS DAN MAHIR DALAM BIDANG AL-QURAN LULUSAN AL-AZHAR MESIR BIDANG AL-QURAN)                           0162758996