Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2010

Berkursus di Hotel Carlton Shah Alam

25hb8.
Terima kasih abg hantar ke hotel dan teman ayang berkursus.
26hb8
AISHAH OTHMAN my best friend for ever juga berada di kursus yang sama..pengetahuan dan pengalaman yang sungguh bermanfaat INSHAALLAH akan diamalkan....
27hb8
KURSUS TAMAT tambah sijil lagi..yepi boleh balik...

(gambar inshaallah diupdate kemudian)
antara info yg dicopy...sumber dari mana tak ingatlah pulak.Ada beberapa jenis makanan yang sebaiknya dihindari selama kehamilan karena mereka dapat menyebabkan infeksi-infeksi seperti; salmonella,toksopla smosis,listeria, E.coli, yang dapat membahayakan bayi dalam kandungan anda.• Jangan makan daging mentah (sushi) atau yang dimasak kurang matang, kerana mengandungi Toksoplasmosis, sebuah parasit yang dapat menyebabkan infeksi serius pada janin anda dan juga E.coli, yang berbahaya bagi ibu hamil dan janin.• Toksoplasmosis terdapat pada sayuran yang tidak dicuci dengan baik, oleh kerana itu bersihkan sayuran anda dengan baik, apalagi untuk salad yang dimakan mentah. Hindari juga kotoran kucing atau bermain-main dengan kucing selama kehamilan kerana mengandung toksoplasmosis.• Jangan makan daging ayam dan telur yang dimasak kurang matang atau mentah , hindari makan hati ayam/daging yang mungkin sumber dari salmonella, yang dapat menyebabkan diarea yang berat pada ibu hamil. Juga perhat…

1st time mengandung till 4 month

khas untuk my baby...
ibu,mama,umi..mana satu ye nak panggil diri ini?..

Anak sulungku,kini empat bulan sudah mengandungkan mu..tak sabar rasanya nak lihat wajah baby lahir..macammana lah rupe baby ummi??..

Hasil kasih sayang dengan izin ALLAH ummi disahkan mengandung, klinik pertama tak nmpak apa 2 lagi dr klinik sariah nilai kata mungkin ada mungkin tidak..ummi sedih..sedangkan pregnancy test da ada 2 garisan maknanya hamil..

Kali kedua ummi cek doktor diklinik an-nur alhamdulillah doktor kata sudah enam minggu.Alhamdulillah.Doktor bagi ummi ubat,pil asid folic elok untuk pembesaran baby,pil calsium ummi kena makan sebab selalu kena cramp bahagian betis dan vitamin b compleks pon elok untuk ummi dan baby..selalunya ummi tak suke makan ubat,demam pon tak sanggup makan ubat..tapi demi kasih sayang ummi pada baby, ummi telan juga pil-pil itu setiap hari.

Setiap bulan ummi cek di klinik annur shah alam.Kali pertama ummi dapat lihat baby,ketika kandungan 3 bulan..ketika scan,baby dah ade sifa…

hijrah di tempat baru

Rumah baru
mmm..okey luas,selesa alhamdulillah.sewa pon murah.dkt tempat kerje,5 minit ke sekolah samuksd.Nak ke rumah mak abah tanjung sepat dekat.Rumah ibu ayah shah alam pon tak perlu tol.dr rumah abg syg gi keje pon dekat,jimat minyak.

Sekolah baru
ok,suasana baru,1st time tengok pelajar gi sekolah naik basikal..yela kat s.alam mana la ade..pelajar amat hormat guru..guru-guru pula peramah...well it's verry zuhud place but selesa..

*add gambar bile ade mase..
nukilan khas buat family jerrr...

berpindah tempat kerja dari sambbst sepang ke samuskd banting

Imej
kenangan lalu tidak akan dilupakan...post ini khas buat anak murid ku 1 ehsan 2010 sambbst diatas permintaan kalian...
ustazah harap dan doakan teruskan usaha semoga berjaya...berjaya duniawi dan ukhrawi...jangan lupe sediakan hadiah untuk ustazah bln 1 baby ustazah lahir..huhu...