Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2010

di klinik an-nur,seksyen6 shah alam

Untuk anak mama yang disayangi.Semalam mama pergi check di klinik an-nur,shah alam seperti biasa setiap bulan sekali.
Sampai-sampai doktor tak ade lagi.Mama dan walid pulang dulu lepas solat asar kami datang semula.
Lepas asar-Mama kena check air kencing,dan tekanan darah oleh nurse seperti biasa,sebelum jumpa doktor.
Di bilik doktor-Mama disuruh baring atas katil,doktor nak check degupan jantung baby.Baby da 6 bulan lebih.Ya Allah,subhanallah keajaiban tuhan,mama dan walid dengar jelas jantung baby,Alhamdulillah baby sihat kata doktor.Cuma mama kena marah dengan doktor sebab mama kurang darah.Doktor inject mama untuk mengelak kancing gigi.Doktor kata kena 2 kali inject,1 lagi bulan depan..takutnya mama.
Balik rumah mama kesakitan dibahu kena inject satu hari mama tidur,masih terasa jarum dan ubat tu masuk.Mama teringat pada ibu(jaddah) dan mak(nenek) yang banyak berkorban untuk anak-anaknya.
Hari ini mama sihat.Mama sempat menulis untuk baby mama sayang.Esok ma…

jom pergi haji dengan mengumpul dinar....

Kos untuk menunaikan haji pada tahun 2006 adalah sekitar RM 10,000, ayuh kita kira bagaimana simpan dinar lebih untung.....

Tahun 2002 - 1 Dinar = RM 140.00, perlu 72 Dinar

Tahun 2003 - 1 Dinar = RM 168.00, perlu 60 Dinar

Tahun 2004 - 1 Dinar = RM 202.00, perlu 50 Dinar

Tahun 2005 - 1 Dinar = RM 242.00, perlu 42 Dinar

Tahun 2006 - 1 Dinar = RM 290.00, perlu 34 Dinar

Tahun 2007 - 1 Dinar = RM 348.00, perlu 29 Dinar

Tahun 2008 - 1 Dinar = RM 418.00, perlu 23 Dinar

Tahun 2009 - 1 Dinar = RM 502.00, perlu 20 Dinar
(kredit)Mari start beli dan kumpul dinar emas public gold....hubungi pengedar sah dengan khidmat nasihat agama oleh US.OTHMAN B HAMZAH (bekas imam besar masjid negeri selangor) 012-6669362 layari http://syeikhulmaqari.blogspot.com...JOM pergi haji...saya berazam nak pergi haji.

SANAH HELWA YA ZAUJI HABIBI..

Imej
di rumah mertua...
secret recipe dr ayg buat abg cyg

Happy Birthday yg ke 27 buat suamiku...semoga panjang umur murah rezeki,semoga menjadi hamba yang soleh suami yang penyayang bakal bapa yang bertanggungjawab..Terima kasih buat mak mertuaku melahirkan suamiku,BERSYUKUR ku mengenalimu sayang...



TO THE ONE I LOVE, I'M GLAD THAT YOU'RE IN MY LIFE, TO SHARE MY DREAMS, TO LISTEN TO MY MURMUNING, TO MAKE ME LAUGHT, TO LET ME CRY, BUT BEST OF ALL IS JUST KNOWING YOU LOVE ME AS I AM THE SAME WAY I LOVE YOU
happy birhtday to you ..MUAHHH (this from me),and MUAHH (this from baby)..

Pengumuman buat ibu bapa atau bakal ibu dan bapa..

Jualan Gudang Barangan Bayi Jenama My Dear,
di 34,Jalan Meranti Jaya 10,Meranti Jaya Industrial Park,42120,Puchong,Selangor Darul Ehsan.
Pada 28 OKTOBER hingga 7 NOVEMBER 2010.

psst:.get ready duit byk2,jom shopping hehe... :)...i nak beli brg for my first baby insyaallah akan lahir Jan 2011.

my baby...

Pada usia kehamilan kita seminggu iaitu setelah 8 hari selepas proses persenyawaan berlaku, blastocyst (kini mengandungi 200 sel) merembeskan mukus untuk memberitahu kehadirannya di dalam rahim.

Masuk minggu ke-2, blastocyst menggelembung dan sel-sel mula berkembang dan terbahagi kira-kira 2 kali sehari sehinggalah pada hari yang ke 12 jumlahnya telah bertambah dan membantu blastocyst terpaut atau disauh dengan kukuh pada endometrium.

Kemudian masuk minggu ke-3 selepas proses persenyawaan berlaku, saiz embrio terbentuk dan saiznya hanyalah sepanjang 0.08 inci/2 mm. Gen janin mula hendak membentuk dalam 3 lapisan benih(sel) daripada organ badan yang akan bergabung.


Pada minggu ke-4 berikutnya, janin kita sudah mulai membentuk struktur asas manusia dimana sel-sel mula bergabung dan pada masa itu embrio sudah mulai memanjang kira-kira 1/4 inci / 6 mm.Pada masa ini sudah kelihatan pembentukan otak dan tulang belakang serta anggota lain seperti jantung yang mengepam darah ke paru-paru dan aor…

Alhamdulillah syukur nikmat...

Kini pelaburan emas ku makin meningkat harga dulu untuk 20gram Rm2923, kini tak sampai dua minggu 20gram bar emas public gold mencecah rm2983.Nasib baik aku beli awal-awal.Harga emas selalu naik turun,kalau turun turun sikit kalau naik,naik banyak.Emas ini pelaburan jangka panjang jadi simpanlah dan melaburlah...Kalau pengalaman melabur saya ,saya dah dapat 2jongkong 20gram dan 1syiling dinar emas harganya ikutlah harga emas semasa antarabangsa dalam hanya 1minggu lebih...
Nak tahu cara melabur dapat wang segera,halal jangan risau bolehlah hubungi pengedar sah public gold Syeikhul Maqari' Haji Othman B Hamzah(Bekas Imam Besar Masjid Negeri Shah Alam)012-6669362 http://emas-amsyiq.blogspot.com/http://syeikhulmaqari.blogspot.com