Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2010

Pelaburan Emas Jongkong

Harap-harap dengan pelaburan ini makin berganda-ganda pulanganya,kaya itu dituntutagama sehingga supaya tiada orang islam yang miskin untuk guna zakat .Tunggu je mase sesuai nak jual atau beli atau pergi ar-rahnu.Kalau emas turun beli banyak-banyak.Bila harga emas naik jual.Pelaburan ini halal,sebab masa akad beli barang tu ada tak macam saham atau bon,cash and carry,simpan@,kumpul@beli@jual@ rahnu.Apa -apa yang penting pelaburan yang halal,hati2 jangan tertipu..saya suggest sape berminat melabur bolehlah hubungi pengedar sah public gold di pejabat kedai nya di amsyiq,pangsapuri bistari,sek 16,malah kita dapat khidmat nasihat agama tentang pelaburan ini oleh Syeikhul Maqari' Haji Othman B Hamzah.Hubungi beliau jika berminat 0126669362 layari laman web http://syeikhulmaqari.blogspot.com/..
JEMPUT HADIR ESOK DI AMSYIQ PANGSAPURI BISTARI SEKSYEN16,SHAH ALAM ada mengadakan SEMINAR MUSLIM KAYA pada RABU esok waktu MALAM,,FREE JEMPUT RAMAI-RAMAI...hubungi 0126669362 untuk maklumat lanjut

Hari nak masak keledek masak lemak

Imej

Kenapa wanita lebih banyak menangis?

Kajian ilmiah menyatakan bahawa perempuan lebih banyak menangis 4 kali ganda berbanding lelaki. Ini kerana mereka memiliki kelenjar-kelenjar air mata yang bentuknya lebih besar daripada kelenjar-kelenjar air mata lelaki.

Para ilmuwan Amerika sampai pada kesimpulan bahawa menangis sangat berguna untuk kesihatan. Air mata yang asli, baik itu air mata bahagia atau air mata kesedihan dapat membantu mengembalikan keseimbangan kimia tubuh.

Perempuan lebih banyak menangis kerana mereka sering hanyut dalam tangisan. Mereka mengeluarkan tangisan dengan diiringi suara yang dapat didengar sebanyak 64 kali dalam setahun. Sedangkan lelaki hanya mampu menangis 17 kali dalam setahun.Jenis air mata yang mengalir akibat tekanan perasaan (emosi) dari segi bentuk dan fungsinya adalah berbeza-beza. Air mata jenis ini merupakan reaksi kimia yang muncul sebagai tindak balas atas gejala-gejala emosi yang bercampur dengan perasaan. Dengan demikian, ia lebih penting daripada protein.

Menangis dapat meringankan …

Ketumbit Mata (Chalazion)

Apakah Ketumbit (Chalazion)?Ianya sejenis pertumbuhan in kelopak mata atas atau bawah disebabkan oleh penyumbatan kelenjar minyak. Kenapa seseorang sering mengalami ketumbit?Ini biasa disebabkan oleh kekotoran di kelopak mata atau kelimumur di kelopak mata Bagaimana keadaan ini dirawati?25% hilang dengan sendirinya. Kerana ketumbit berasal di bawah kulit, mengunakan ubat titis sahaja, kadang-kadang tidak akan merawat ketumbit dengan sepenuhnya. Cubalah ini:Ambil tuala yang telah direndam dalam air panas (janganlah terlalu panas supaya tidak membakarkan kulit) dan letakkannya atas ketumbit itu. Urutkannya dengan tekanan yang ringan supaya kelenjar boleh melepaskan minyak. Ini boleh dilakukan empat kali sehari. sumber http://pakarmata.com

bahaya facebook..

Produk-produk yang diharamkan

Siapa Syeikh Muhammad Jibril dan siapa Syeikhul Maqari' Haji Othman b Hamzah???

Imej
Kenangan di malam raya bersama keluarga imam terkenal As-syeikh Muhammad Jibril(berkemeja coklat)sungguh sedap bacaan Al-Quran oleh beliau. Malah di Malaysia juga ada Syeikhul Maqari' Haji Othman B Hamzah (berjubah putih).Syeikhul Maqari' gelaran yang dianugerah oleh Sultan Selangor pada tahun 1991.Syeikhul Maqari' ialah gelaran tertinggi bagi orang yang menghafaz al-quran,faham,hafaz,tahu segala ilmu dan hukum hakam di dalam Al-Quran.

adakah sepatutnya atau tidak sepatutnya

IBU AYAH membesarkan kami,dia lebih makan garam dari orang lain,ibu ayah mempunyai 7 orang anak setiap anak mempunyai ragam,perangai berbeza-beza.Ibu ayah memang tabah,sabar dengan kami..
Mungkin masa kecil kami nakal
Mungkin masa remaja kami memberontak
Mungkin ORANG nampak kami tidak berguna
Mungkin ORANG nampak kami tiada masa hadapan
Sebenarnya mereka tiada hak mengata cara ibu ayah didik kami
kerana didikan ibu ayah akhirnya berjaya juga kami mengharungi dugaan dan cabaran alam remaja
Terima kasih ibu ayah ..Selamat ulang tahun perkahwinan ke23 pada 10 syawal lepas dari kami anak-anak mu..Alhamdulillah kami semua dapat meraikan bersama-sama.

Kahwin muda atau kahwin lambat??

TOPIK HANGAT INI PASTI SEMUA ORANG ADA PANDANGAN MASING-MASING...Ada yang setuju kahwin muda ada juga yang tidak setuju..Pada pendapat saya muda mudi zaman sekarang lebih banyak dugaan dan cabarannya jadi saya sangat setuju jika perkahwinan sewaktu muda atau erti kata lain kahwin awal.
Antara hikmah perkahwinan awal ialah:
1-MENGHALANG DARI BERLAKU MAKSIAT..bukan sahaja maksiat yang bermaksud berzina hubungan kelamin,malah hubungan yang terjalin tanpa sebarang ikatan lagi-lagi tiada tujuan nikah lebih mengundang pada zina mata,zina tangan,zina hati,zina otak,zina zahiriah dan zina batiniah.
2-MENGHALANG DARI BERLAKUNYA SIFAT KEJAM MEMBUANG BAYI..kerana keterlanjuran ma'nusia yang ada akal seperti haiwan yang tiada akal membuang bayi sama ada hidup atau mati adalah sesuatu yang sangat kejam.Mungkin didunia anda lepas diakhirat sana tidak mungkin terlepas.Bertaubatlah.
3-LAHIRNYA ANAK LUAR NIKAH amatlah aib pada pandangan masyarakat kita.Sangat kasihan pada nasib anak yang tidak berdosa…

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2010..Maaf zahir dan batin.

Imej
Kenangan bersama keluarga Imam Jibrail..syeikh jibrail yang di kenali ramai.
bersalaman di hari raya..jalok ngapura seng akeh-akeh abg...tu je bahasa jawa yang ayg tahu..huhu..

ni gambar Aishah sekeluarga...anak dia yg hensem lagi comel..


dulu raya berdua kini bertiga....my baby la dalam perut tu...



Sekeluarga,Aishah sekeluarga je belum sampai masih dalam perjalanan




Ayah,tok wan dan ibu.

Alhamdulillah,kali ini giliran beraya sebelah ibu ayahku,tahun lepas beraya di sebelah mak abah mertuaku...lumrah hidup orang bekeluarga.. Pagi hingga petang sehari sebelum raya,di rumah mertua,membantu apa yang patut,yang perempuan biasanya di dapur..
Malam sebelum raya,kami berkumpul di rumah nenek,tok wan gelarannya,nenek sebelah ibu,1st time raya di rumah wan dr malam sampai hr raya...selalu raya di rumah kediaman imam besar,setiap tahun abuya ibu mesti buat open house,mase ayah jadi imam disana,tiap kali mesti petang baru g jalan raya umah nenek buya(ketika masih hidup) dan nenek ibu..sebab ayah be…

Alfu mabruk Amal & R********...

Imej
Selamat bertunang adik ku dan bakal adik ipar,semoga berkekalan,berbahgia dunia akhirat,jaga hubungan,dalam hubungan pertunangan banyak dugaan dan cabaran..cepat2 kahwin ye...hehe.. :)

My hubby belanja berbuka di Hotel Impian.

Imej
28 Ramadhan 2010 ,kenyang betul alhamdulillah...terima kasih abg.

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Imej