Khamis, 7 Mei 2009

buat adik-adikku..

Aku anak sulung dari tujuh beradik..setiap seorang masing-masing ade ragamnye,hehe..aku tulis ini khas buat adik-adikku supaya mereka dapat ingat semula hal mereka masa kecil-kecil dahulu apabila dewasa kelak.

Adik kedua ku ibarat kawan karib ku,mana pergi kami berdua,tapi yelah kadang-kadang macam anjing dan kucing gak..haha..dulu kita selalu berdua,dari kecil,sekolah hingga university,sekarang jarang sekali bertemu ,masing-masing dengan keluarga sendiri.. :) sekarang da jadi bini orang dulu main gunting,gunting baju sekolah sendiri hahaha.. :P

Adik ketiga lawaknyer masa kecil ketika mula belajar mengeja sepanjang perjalanan nampak kereta je baca nombor flat,lepas tu ibu suruh eja limau,dia eja li,ma,u= lima+u,touch n go jadi touch ngo,huhu..ade-ade je cerita..sekarang sibuk bersiap sedia akan masuk university,nakal-nakal tapi pandai..selalu wakil sekolah lawan debat bahasa arab,syarahan bahasa arab,berani betul adik ku sorang ni,kakak-kakaknyer sume penakut..huhu..tak pelah ade gak sorang naikkan nama ibu ayah..good luck di university,berkawanlah dengan kawan-kawan yang baik akhlak..

Adik keempat pulak ayu pemalu orangnyer,senyap-senyap dia ada mak budak da risik dia nak dia,hahaha,paling awal dirisik orang ko lah..ape-ape pun utamakan pelajaran dulu ye..dia ni minat nak jadi hafizah,good luck ye...bagus cita-cita tu.

Adik kelima ni pulak manje sangat-sangat,merajuk selalu la sangat..tapi suka buat orang ketawa dengan lawaknye.

Adik yang keenam ni pulak manja,masa aku nak naik kapal terbang balik jordan,dia punyelah sedih peluk aku menangis sungguh-sungguh,terharunyer aku.Dia ni seorang yang feelling lebih,huhu..i love u, miss u buya itulah mesej yang dia selalu mesej kat ayahku ketika di jordan menyambung pengajian master.

Adik last ni pulak manje,comel,nakal lah jugak,yang kelakarnye asal kami nyakat je pasal ibu ade adik lagi sure menangis,tak pasal-pasal dia lari kat ibu mengadu..dia tak nak orang panggil dia abang katanya..hahaha lawakla adik ni...
mmmmmmmmmmmmmuah,love u all..

dari: k.long..

Tiada ulasan: